Toks sprendimas priimtas po to, kai panašių priemonių prieš V. Potaniną ir jo tinklą ėmėsi Didžioji Britanija ir Kanada, rašoma Valstybės departamento paskelbtame pranešime.

„Rosbank“ ir kiti su Rusijos finansų sektoriumi susiję subjektai į „juodąjį“ sąrašą įtraukiami „JAV vyriausybei toliau dedant pastangas kuo labiau apriboti [Rusijos] galimybes finansuoti savo nepagrįstą karą prieš Ukrainą“, pažymėjo Iždo departamentas.

Iždo departamentas skelbia sankcijas 18 subjektų, susijusių su Rusijos finansinių paslaugų sektoriumi, o Valstybės departamentas įtraukia į „juodąjį“ sąrašą V. Potaniną, jo tinklą ir dar daugiau kaip 40 žmonių, susijusių su Maskvos vyriausybe.

„Skelbdami sankcijas papildomiems dideliems Rusijos bankams, toliau didiname Rusijos izoliaciją nuo pasaulio rinkų“, – pareiškė iždo sekretorės pavaduotojas Brianas Nelsonas.

„Rosbank“ – V. Potanino anksčiau šiais metais įsigytas Rusijoje įsikūręs komercinis bankas – laikomas viena pagrindinių Rusijos valdžios kredito įstaigų, savo pranešime nurodė Iždo departamentas.

V. Potaninas anksčiau yra ėjęs Rusijos Federacijos vicepremjero pareigas ir, Valstybės departamento duomenimis, palaiko tiesioginius ryšius su Vladimiru Putinu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)