Į jį įtraukti ir generatoriai, skirti padėti ukrainiečiams įveikti elektros energijos tiekimo sutrikimus, kuriuos sukėlė Rusijos smūgiai į energetikos infrastruktūrą.

Daugiau kaip 200 generatorių „skirti tiek civiliniams, tiek kariniams elektros energijos poreikiams tenkinti... siekiant sumažinti spaudimą elektros tinklui“, JAV kariniame lėktuve žurnalistams sakė Pentagono atstovas spaudai Patas Ryderis.

„Tai indėlis siekiant padėti jiems, nes jie ir toliau patiria didelius su energija susijusius iššūkius“ dėl Rusijos smūgių, pridūrė P. Ryderis.

Pastaruoju metu vykdytais raketų smūgiais Rusija smarkiai pažeidė Ukrainos energetikos infrastruktūrą ir paliko milijonus žmonių be elektros.

Į pagalbos paketą taip pat įeina šaudmenys pažangioms oro gynybos sistemoms NASAMS ir raketų paleidimo įrenginiams HIMARS, sunkieji kulkosvaidžiai su termovizoriniais taikikliais, skirti kovai su Rusijos dronais, ir daugiau kaip 20 mln. šaulių ginklų šaudmenų, sakoma Pentagono pranešime.

Su naujausiu paketu bendra JAV parama Ukrainai nuo 2021 metų sausio, kai prezidento pareigas pradėjo eiti Joe Bidenas, pasiekė apie 19,7 mlrd. dolerių (18,9 mlrd. eurų), pranešė Valstybės departamentas.

„Mes ir toliau remsime Ukrainą tiek, kiek reikės, kad ji galėtų toliau gintis ir, atėjus laikui, užimti kuo stipresnę poziciją prie derybų stalo“, – pareiškime teigė valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją