Agentūros duomenimis, susitikimas įvyks Pietų Korėjos prezidentūroje – Mėlynuosiuose rūmuose.

Derybose numatyta aptarti planuojamo JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimo detales.

Antradienį S. Biegunas turėtų susitikti su Šiaurės Korėjos lyderio dešiniąja ranka laikomu Kim Yong Cholu. Jų derybos numatytos paliaubų kaimelyje Panmundžome Korėjos pusiasalį dalijančioje Demilitarizuotojoje zonoje. Jose daugiausiai dėmesio taip pat bus skirta pasirengimui planuojamam JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimui.

D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas planuojamas vasario pabaigoje. Praėjusį ketvirtadienį Amerikos prezidentas sakė, kad tiksli susitikimo data ir vieta bus paskelbtos šią savaitę.

Pernai birželį Singapūre įvyko pirmasis D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas. Jame lyderiai pasirašė aptakų dokumentą, kad bus siekiama „Korėjos pusiasalio denuklearizacijos“. Tačiau nuo tada derybose faktiškai nebuvo pasiekta pažangos, Pchenjanui ir Vašingtonui nesutariant, ką tai turėtų reikšti.

Jungtinės Valstijos spaudžia Šiaurės Korėją atsisakyti savo branduolinių ginklų ir nesutinka sumažinti šaliai taikomo ekonominio spaudimo, kol tai nepadaryta. Tuo metu Pchenjanas reikalauja, kad pirmiausia būtų atšauktos šaliai taikomos tarptautinės sankcijos.