Bankoke vykstančiame Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių viršūnių susitikime dalyvaujanti K. Harris renginio kuluaruose susitiks su penkiais lyderiais „pasitarti dėl neseniai KLDR surengto balistinės raketos paleidimo“, sakė neįvardytas Baltųjų rūmų pareigūnas, vartodamas oficialų Šiaurės Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos pavadinimą.

Pasitarime dalyvaus Japonijos premjeras Fumio Kishida, Pietų Korėjos ministras pirmininkas Han Duck-soo, Australijos lyderis Anthony Albanese , Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern ir Kanados premjeras Justinas Trudeau.

Japonija teigė, kad raketa nukrito jos vandenyse ir kad savo veikimo nuotoliu ji buvo pajėgi pataikyti į JAV žemyninę dalį.

Tai dar vienas paleidimas, prisidedantis prie jau kelias savaites augančios įtampos tarp Vašingtono ir Šiaurės Korėjos, kuri, JAV žvalgybos nuomone, ruošiasi savo septintajam branduoliniam bandymui.

Baltieji rūmai naujausią paleidimą pavadino „įžūliu kelių JT Saugumo Tarybos rezoliucijų pažeidimu, be reikalo didinančiu įtampą“ regione.

Prezidentas Joe Bidenas Kambodžoje vykusio Pietryčių Azijos vadovų susitikimo kuluaruose sekmadienį kalbėjosi su F. Kishida ir Pietų Korėjos prezidentu Yoon Suk-yeolu bei paskelbė bendrą perspėjimą Šiaurės Korėjai dėl branduolinio bandymo.

Pchenjanas šį trišalį susitikimą pavadino JAV priešiškumo įrodymu.

K. Harris atstovauja Jungtinėms Valstijoms Bankoke vykstančiame Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikime po to, kai J. Bidenas grįžo į Vašingtoną dalyvauti savo anūkės vestuvėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją