NORAD yra atsakinga už oro erdvės virš Šiaurės Amerikos stebėseną ir gynimą. Tačiau Kolorado Springse Kolorade įsikūrusi agentūra taip pat sudaro sąlygas žmonėms svetainėje noradsanta.org, socialinėje žiniasklaidoje ir mobiliojoje programėlėje „stebėti“ Kalėdų Senelio kelionę.

Šiemet agentūra planuoja per Kūčias pasitelkti apie 1,5 tūkst. savanorių – jie atsakinės į vaikų, norinčių sužinoti Kalėdų Senelio buvimo vietą ir dovanų pristatymo grafiką, skambučius.

Ankoridže Aliaskoje dirbantis NORAD pareigūnas generolas leitenantas Davidas Nahomas sakė, kad pandemija nepaveikė įtemptos Kalėdų Senelio darbotvarkės ir jokių sutrikimų šį savaitgalį neturėtų būti.

Šiaurės ašigalyje gyvenančiam vyrui problemų neturėtų kelti ir speigas bei smarkus snygis, sutrikdę šventinio laikotarpio keliones visose Jungtinėse Valstijose, sakė D. Nahomas.

„Galvoju, kad Kalėdų Senelis tokiu arktiniu oru jausis kaip namie”, – pridūrė jis.

Tradicija sekti Kalėdų Senelio kelionę JAV ir Kanadoje atsirado 1955 metais, kai vienas jo laukiantis vaikas netyčia paskambino į NORAD centrą Kolorado Springse, surinkęs vietos laikraštyje paskelbtą neteisingą telefono numerį. Tą vakarą budėjęs oro pajėgų pulkininkas nepadėjo ragelio, o nurodė operatoriams stebėti Kalėdų Senelio buvimo vietą ir apie ją pranešti kiekvienam šiuo numeriu paskambinusiam vaikui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją