Ukrainos pajėgos pirmadienį sustiprino savo artilerijos smūgius ir antžeminius puolimus keliuose fronto linijos sektoriuose, pranešė Amerikos ir Rusijos pareigūnai.

Amerikiečių pareigūnai, kurie norėjo likti anonimiški, teigė, kad atakų pagausėjimas yra galimas požymis, jog Ukrainoje prasidėjo ilgai planuotas kontrpuolimas prieš Rusijos pajėgas.

Pareigūnai savo vertinimą iš dalies grindė informacija iš JAV karinių palydovų, kurie aptiko Ukrainos karinių pozicijų aktyvumą. Palydovai turi infraraudonųjų spindulių galimybes sekti artilerijos ugnį ir raketų paleidimą.

Vienas iš sunkumų nustatant tikslią kontrpuolimo pradžią, neatsižvelgiant į Ukrainos operatyvines saugumo priemones, yra tai, kad mūšiai gali prasidėti nuo apgaulių ar nukreipimų, kuriuos sunku iššifruoti.

Pagrįsdami pranešimus, kad kontrpuolimas galėjo prasidėti, amerikiečių kariniai analitikai teigė manantys, jog Ukrainos daliniai pradėjo pirminį postūmį norėdami nustatyti Rusijos pajėgų padėtį ir stiprumą. Tokie žingsniai būtų tradicinė taktika, tokia, kokiai amerikiečiai rengė Ukrainos pajėgas.

Ukrainos pareigūnai savo kolegoms amerikiečiams tiksliai nepasakė, kada prasidės kontrpuolimas, tačiau nurodė jiems terminą, per kurį jie ketino pradėti spaudimą prieš Rusijos pajėgas. Sekmadienis buvo per tą laikotarpį, sakė JAV pareigūnai, kurie norėjo likti anonimiški ir aptarė jautrią žvalgybos informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją