"Šios lėšos yra numatytos gerinti gyvenimo kokybę ir bus skirtos palestiniečiams Gazoje, kur itin didelis skurdas ir aukštas nedarbo lygis", - sakė palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas per bendrą spaudos konferenciją su G.W.Bushu Baltųjų rūmų Rožių sodelyje.

G.W.Busho administracijos sprendimas be jokių sąlygų skirti tiesioginę pagalbą Palestinos Savivaldai sulaukė griežto Atstovų Rūmų daugumos lyderio, Teksasui atstovaujančio respublikono Tomo DeLay nepritarimo ir kritikos.

Per spaudos konferenciją G.W.Bushas taip pat nurodė, kad dar prieš rugpjūčio viduryje planuojamą Izraelio pasitraukimą iš Gazos JAV valstybės sekretorė Condoleeza Rice apsilankys Jeruzalėje.

Tuo tarpu palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas ketvirtadienį dar prieš susitikimą pareiškė raginsiąs JAV prezidentą George'ą W. Bushą įgyvendinti savo viziją apie gyvybingą palestiniečių valstybę, egzistuojančią greta Izraelio.

M. Abbasas, prieš savo pirmąjį apsilankymą Baltuosiuose rūmuose kaip Palestinos savivaldos prezidentas kalbėdamas su žurnalistais, nurodė, jog dešimtmečius trunkantis palestiniečių ir žydų konfliktas būtų išspręstas sukūrus demokratišką Palestinos valstybę, kuriai priklausytų Vakarų krantas ir Gazos ruožas su sostine Rytų Jeruzalėje.

"Esame pasirengę tęsti derybas, nes manome, kad tai vienintelė galimybė pasiekti dviejų valstybių sprendimą. Norėtume, jog Jungtinės Valstijos nedviprasmiškai palaikytų šį sprendimą", - sakė M.Abbasas.

Izraelis atsisako atnaujinti derybas, kol Palestinos savivalda nenuginkluos kovingų islamistų grupuočių.