Tai penktadienį paskelbtame interviu Ukrainos leidiniui „Europeiska pravda“ pareiškė JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Victoria Nuland.

Pasak jos, Putinas jau įsakė vykdyti siaubingus ir neapsakomai žiaurius karo nusikaltimus, todėl įmanoma viskas ir „reikia būti pasirengusiems tam, kad Rusija panaudos įvairių tipų ginkluotę, sukeliančią katastrofiškų padarinių“.

„Dabar mes – ir ne tik JAV, bet ir kiti transatlantinės bendrijos atstovai – labai atkakliai siunčiame Putinui signalą, kad šis žingsnis bus katastrofa ne tik Ukrainai ir visam pasauliui, jis taip pat turės katastrofiškų padarinių pačiam Putinui ir Rusijai“, - pabrėžė V. Nuland.

Ji teigė, jog, susiklosčius tokiam katastrofiškam scenarijui, Ukraina nebus palikta viena, kadangi tokio ginklo panaudojimas pakeltų situaciją į naują lygį.

„Galiu patikinti: net palyginti su tais dideliais nuostoliais, ta didele kaina, kurią Rusija moka už dabartinę agresiją, tokiu atveju Putino veiksmų kaina bus tiesiog astronominė“, - pareiškė V. Nuland.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)