Šaudynės prasidėjo ankstų pirmadienio rytą. Įvykio liudininkai teigia, kad naktinis klubas tapo „beprotnamiu“, kai naktiniame klube paleisti šūviai.

Kita įvykio liudininkė pasakojo, kad girdėjo apie 30 šūvių, atrodė, kad jie paleisti iš skirtingų ginklų.

Naktiniame klube tuo metu linksminosi paaugliai, todėl spėjama, kad nukentėjo jaunimas. Spėjama, kad nukentėti galėjo 13-14 metų vaikai.

Papildyta 16.53 val.

Vietovė aplink klubą atrodo esanti saugi, sakė policijos kapitonas Jimas Mulliganas. Kol kas nežinoma, kas išprovokavo šį smurtą.

Pirmadienio rytą trys sužeistieji tebėra ligoninėje, kitiems buvo suteikta pirmoji pagalba, ir jie buvo išleisti namo, sakė sveikatos tarnybos atstovė Cherly Garn. Dar du žmonės, atvežti į kitas ligonines, taip pat išleisti.

Pasak Ch. Garn, sužeistųjų amžius nuo 12 iki 27-erių.

Liudininkai pasakojo, kaip žmonės puolė bėgti į visas puses, kai netrukus po vidurnakčio pasipylė šūviai; kai kurie įbėgo į gretimą gyvenamąjį namą; jie taip pat nurodė, kad tarp sužeistųjų yra maždaug 13 metų paauglių.

„Ten buvo jaunųjų paauglių vakarėlis. Ten buvo vaikai. Vaikas, kurį aš laikiau glėbyje buvo 14-metis, jis buvo pašautas“, – sakė naujienų laidai „ABC News“ kaimynė Tatian Nouhaioi.

„Dar buvo maža mergaitė, irgi pašauta, ji buvo trylikos. Peršauta ir vieno apsaugininkų duktė; aš manau, kad ten buvo vaikai 13, 14, 15, 16 metų“, – pridūrė ji.

Pasak klubo „Blu“ administracijos, šūviai pasipylė tuomet, kai vakarėlis „Swimsuit Glow Party“ („Maudymosi kostiumėlių švytėjimo vakarėlis“) jau ėjo į pabaigą, tėvai jau rinkosi savo vaikus – nepaisant to, kad ir viduje ir lauke buvo ginkluota apsauga“.

„Mes labai atsiprašome dėl viso kas įvyko, – pažymima klubo pranešime. – Mes mėginom paaugliams suteikti SAUGIĄ VIETĄ LINSKMAI LEISTI LAIKĄ“.

Fort Majerso policijos departamentas pranešė, kad nušauti du asmenys, „mažiausiai 14-16 metų“, kiti patyrė sužeidimų nuo lengvų iki gyvybei grėsmę keliančių; šaudyti pradėta apie 0 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku automobilių stovėjimo aikštelėje.

Kulkos taip pat pataikė į gretimą namą ir automobilius, vienas žmogus buvo lengvai sužeistas, nurodoma policijos pranešime.

Per televiziją iš įvykio vietos rodyta, kaip vienas sužeistasis įkeliamas į greitosios pagalbos mašiną, o policininkai pasišviesdami žibintais ieško įkalčių, pažymi vietas, kur nukrito gilzės.

Papildyta 13:17 Policija šukuoja teritoriją

Kulkos taip pat pataikė į vieną gretimą namą ir automobilius, o vienas žmogus buvo lengvai sužeistas, skelbia CBS.

NBC citavo policijos informaciją, kad pareigūnai „aktyviai šukuoja tą teritoriją, ieškodami kitų asmenų, kurie gali būti susiję su šiuo incidentu“.

Šios šaudynės įvyko praėjus vos šešioms savaitėms po išpuolio viename gėjų naktiniame klube Floridos mieste Orlande, kur buvo nušauti 49 žmonės. Tai buvo daugiausiai žmonių gyvybių nusinešusi ginkluota ataka per naujausių laikų JAV istoriją.

Policija nukovė 29 metų užpuoliką – afganų kilmės Omarą Mateeną (Omarą Matiną) – po tris valandas trukusios priešpriešos.

Ta ataka ir kitos pastarojo meto šaudynės paskatino naujus debatus dėl ginklų kontrolės Jungtinėse Valstijose.

Papildyta 13.04 val. Dėl šaudynių sulaikyti trys įtariamieji

Policijos kapitonas Jimas Mulliganas teigia, kad dėl šaudynių naktiniame klube sulaikyti trys asmenys. Pareigūnas pridūrė, kad klube buvo dvi aktyvios nusikaltimo vietos – naktinio klubo automobilių stovėjimo aikštelė ir netoliese esantis pastatas, kuris buvo suvarpytas kulkų.

J. Mulliganas nesutiko patikslinti, ar laisvėje šiuo metu yra daugiau įtariamųjų.

Skelbiama, kad Fort Majerso policijos pareigūnai aiškinasi nusikaltimo motyvus. Pareigūnai sako kol kas galintis pasakyti tik vieną – šaudynes surengė daugiau nei vienas asmuo.

Kol kas nėra informacijos, ar nusikaltimas kaip nors susijęs su terorizmu.

Papildyta 12.31 val. Su vietos žurnalistais kalbėjosi moteris, kurios dukra šaudynių metu buvo klube „Club Blu“. Laimei, mergina ištrūko nenukentėjusi.

„Ačiū Dievui, mano dukrai nieko nenutiko, o juk galėjo būti nušauta“, – pasakoja Syreeta Gary.
„Ji bėgo kaip akis išdegusi, nardė tarp automobilių. Nesuvokiu, Nesuvokiama, ką turi patirti jauni žmonės vien todėl, kad atsiranda tokių nusikaltėlių. Ji bėgo nuo kulkų, bėgo, kad nebūtų pašauta. Jos draugas gavo kulką į koją“, – teigia moteris.

Papildyta 12.04 val. Liudininkai teigia matę iš siaubo klykiančius žmones. Kiti teigia stebėję, kaip sužeistieji išvežami greitosios pagalbos automobiliais. Vienas vyras pasakoja, kad, prasidėjus šaudynėms, klube linksminosi jo bičiuliai.

„Bandžiau jiems paskambinti, tačiau niekaip negalėjau, todėl labai persigandau ir pats atvykau prie klubo. Vienas iš mano draugų papasakojo, kad šaulys paspruko, jį persekioja policija“, – teigiama jo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Buvo tikras beprotnamis, aplinkui bėgiojo panikos apimti žmonės. Visi stengėsi išsiaiškinti, ar jų artimiesiems nieko nenutiko, šaukėsi juos. Visi buvo su telefonais, bandė pranešti, kad jiems nieko nenutiko. Tiesą sakant, man neteko matyti nieko baisesnio – kilo didžiulė panika“, – teigia liudininkas.