Tai praneša praneša theage.com.au. Duodama interviu Arlene Castro tvirtino, kad ji ėjo su savo drauge, tuomet keturiolikmete G. DeJesus, po mokyklos į jos namus. Ji pasiskolino 50 centų iš G. DeJesus, kad galėtų paskambinti telefono automatu savo mamai, mat norėjo gauti jos leidimą užeiti pas draugę į namus.

„Mano mama pasakė „ne“, sakė, kad aš negaliu užeiti į jos namus. Pasakiau Ginai, kad negaliu ir ji man atsakė: „Ką gi, pasikalbėsime vėliau“. Ir ji tiesiog nuėjo“, - pasakojo Arlene interviu, kuris buvo transliuotas praėjus vieneriems metams nuo Ginos dingimo.

Arlene tvirtina, kad paprastai Gina po pamokų į namus važiuodavo autobusu, bet kadangi ji paskolino jai paskutinius savo centus, teko eiti namo pėsčiomis.

Vėliau policijos šunys atsekė G. DeJesus pėdsakus iki pusiaukelės, toliau jie dingo. G. DeJesus buvo keturiolika, kai 2004 metų balandžio 2 dieną paauglė dingo.

Kaip rašoma laikraštyje „Daily Mail“, kuris kalbėjosi su Arielo Castro sūnumi Antony, pagrobimu įtariamas vyras išsiskyrė su savo žmona Grimilda Figueroa 1996 metais, likus aštuoneriems metams iki jo dukters draugės dingimo. Anthony teigė, kad nei jis, nei trys jo seserys nepalaikė artimų ryšių su Arielu Castro.

G. DeJesus ir dar dvi moterys – Amanda Berry ir Michelle Knight – pirmadienį, gegužės 6 dieną, buvo išlaisvintos po ilgus metus trukusios nelaisvės viename Klivlando namų.

Sūnus: galėjo pavežėti ir nesukelti įtarimų

Sulaikytas namo, kuriame buvo įkalintos moterys, savininkas Arielis Castro
Nors vis dar aiškėja naujos šio įvykio detalės, tačiau jau dabar Klivlando policijai žinoma, kad merginas pagrobėjas žagino ir mušė.

Interviu „America's Most Wanted“, kuris buvo parodytas per pirmąsias G. DeJesus dingimo metines, atskleidė, jog visos trys dingo labai panašiomis aplinkybėmis.

Arielo Castro sūnus Arielas jaunesnysis, žinomas Anthony vardu, „Daily Mail“ sakė, jog „įmanoma“, kad G. DeJesus įlipo į jo tėvo automobilį, kadangi ji „pažino jį kaip savo geriausios draugės tėvą“.

G. DeJesus motina Nancy Ruiz taip pat 2004 metais davė interviu televizijai. Bandydama sulaikyti ašaras dukters dingimo dieną motina kalbėjo: „Grįžusi namo nuo ketvirtos valandos pradėjau skambinti draugams ir jie tvirtino nematę jos“.

N. Ruiz taip daugiau ir neišvydo savo dukters Ginos, mat 2006 metais mirė.