Šeimos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad Peteris Lanza, dirbantis mokesčių vadybos direktoriumi bendrovėje "General Electric", "atsiėmė Adamo Lanzos palaikus ketvirtadienį, o savaitgalį buvo surengta privati (laidotuvių) ceremonija".

Atstovas nenurodė, koks buvo tos ceremonijos pobūdis, tik sakė, jog "šeima nori, kad žmonės gerbtų jų privatumą ir neketina atskleisti specifinių detalių".

20-metis Adamas Lanza nusišovė Sendi Huko pradinėje mokykloje Konektikute gruodžio 14 dieną, kai policija prie jo priartėjo po to, kai vaikinas nušovė 20 mažamečių ir šešias tos mokyklos darbuotojas. Prieš pat tą kruviną išpuolį jis nušovė savo motiną jų namuose Niutauno miestelyje.

Jo palaikai buvo laikomi Konektikuto medicinos tyrėjo biure, kol buvo grąžinti artimiesiems praeitą savaitę, sakė šeimos atstovas.

Jaunuolio motina Nancy Lanza buvo palaidota per privačią ceremoniją Naujajame Hampšyre. Ji buvo išsiskyrusi su Peteriu Lanza ir viena augino savo talentingą, tačiau smarkiai pakrikusios psichikos sūnų.

Žudynės, per kurias Adamas Lanza šaudė iš pusiau automatinio kovinio šautuvo, išprovokavo nacionalinius debatus dėl ginklų kontrolės.

JAV prezidentas Barackas Obama pažadėjo palaikyti naują teisės aktą, kurį planuojama priimti artimiausiu laiku, siekiant uždrausti kovinius ginklus, panašius į naudotos A.Lanzos.