Pirmadienį policija pranešė, kad 27-erių vietos gyventojas prisipažino įvykdęs nusikaltimą.

Kaip rašo cnn.com, įtariamasis savo prisipažinime teigė, kad matė, kaip S. Eaton bėgioja, ir, „kaip galimo motyvo genamas noro įvykdyti seksualinę prievartą, du kartus partrenkė moterį automobiliu, taip siekdamas ją sulaikyti“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė Kretos policijos viršininkas Konstantinos Lagoudakis.

„Tuomet, kai moteris buvo be sąmonės, jis įmetė ją į automobilio bagažinę ir nuvežė į Antrojo pasaulinio karo laikų bunkerio vietą, kur ir buvo rastas mokslininkės kūnas“, – sakė K. Lagoudakis.

Įtariamasis išprievartavo S. Eaton ir numetė jos kūną į bunkerį. Kad paslėptų įėjimą į bunkerį, vyriškis uždengė jį medienos gabalu, CNN sakė Kretos policijos spaudos tarnybos vadovė Eleni Papathanassiou.

Jos teigimu, neaišku, ar išprievartavimo metu S. Eaton tebebuvo gyva.

Policija teigia, kad automobilio ratų vėžės atvedė pareigūnus pas įtariamąjį. Pareigūnai susiejo prie bunkerio aptiktas vėžes su įtariamojo automobiliu, kurį, jų teigimu, po S. Eaton užpuolimo jis plovė.

Per pirminę apklausą įtariamasis tvirtino jau mėnesį nebuvęs prie bunkerio, o tai sukėlė įtarimų, sakė K. Lagoudakis.

Įtariamojo telefono signalai taip pat rodė, kad užpuolimo dieną jis buvo netoli nusikaltimo vietos, sakė policijos viršininkas.

Policijos duomenimis, įtariamasis yra vedęs dviejų vaikų tėvas, netoli nusikaltimo vietos turintis ūkį. Įtariamojo pavardės policija neįvardino.

Įtariamasis tvirtino, kad niekuomet anksčiau nebuvo susitikęs su S. Eaton, tačiau matė, kaip ji bėgioja, sakė policija.

S. Eaton, 59-erių Dresdeno universiteto Maxo Plancko instituto biologė, į Kretą atvyko dalyvauti konferencijoje. Čia moteris dingo, o po savaitės buvo rastas jos kūnas.

Dviejų vaikų motina paprastai kasdien pusvalandį bėgiodavo, teigiama „Facebook“ puslapyje „Searching for Suzanne“, kuris buvo sukurtas jai dingus.