"Jūrų pėstininkai buvo apšaudyti iš granatsvaidžių ir šautuvų ir iškvietė oro pastiprinimą", - sakė majoras T.V.Johnsonas (T.V.Džonsonas).

Pasak jo, iš karo lėktuvo "AC-130 Specter" buvo "pataikyta į taikinį ...ir (priešo) pajėgos pasitraukė į netoliese esantį pastatą, į (kurį taip pat) šauta iš lėktuvo".

T.V.Johnsonas sakė, kad abiem atvejais taip pat nugriaudėjo "galingi antriniai sprogimai". Jo nuomone, taip įvyko dėl to, kad ir automobilyje, ir pastate buvo daug amunicijos.

Jis nurodė, kad lėktuvai AC-130, kuriuose yra 105 mm kalibro ginklai "Howitzer", gali nusitaikyti labai tiksliai. "Nėra abejonės, kad jis kliudė taikinius", - pridūrė T.V.Johnsonas.

Antskrydžiai buvo surengti netrukus po to, kai antradienį 22 val. (17 val. Lietuvos laiku) buvo apšaudyti JAV jūrų pėstininkai. Lėktuvai AC-130 ir anksčiau per dvi savaites trunkančias amerikiečių ir irakiečių derybas dėl Faludžos apsiausties yra bombardavę sukilėlių pozicijas.

T.V.Johnsonassakė, kad iš Faludžos mečetės gyventojai raginami kovoti su okupacinėmis pajėgomis, nors mieste galioja netvirtos paliaubos.

Susitarimas dėl ugnies nutraukimo, kuris buvo sudarytas anksčiau šį mėnesį, sekmadienį buvo pratęstas, o JAV vadovaujamos koalicijos pareigūnai sakė, kad koalicijos kariai ir vietos policija rengiasi bendrai patruliuoti mieste.

Bendras patruliavimas turėjo prasidėti antradienį, bet JAV paskirtas Irako administratorius Paulas Bremeris (Polas Bremeris) per Irako televiziją sakė, kad jis prasidės ketvirtadienį.

Jūrų pėstininkų pareigūnai sako, jog šis sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į tai, kad trečiadienis yra nušalintojo diktatoriaus Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) gimtadienis, todėl galbūt galėjo kilti kokie nors neramumai.