Nepaisydami tradicijos, kad politinės diskusijos baigiasi ties valstybės siena, dešinieji įstatymų leidėjai teigė, kad J. Bidenas švaisto Amerikos mokesčių mokėtojų pinigus, gindamas Ukrainą nuo Rusijos invazijos.

„Jungtinių Valstijų prezidentas pasirinko Ukrainą vietoj Amerikos, kartu priversdamas Amerikos žmones mokėti už Ukrainos vyriausybę ir už karą, – tviteryje rašė Džordžijos respublikonė Marjorie Taylor Greene. – Negaliu apsakyti, kaip amerikiečiai nekenčia Joe Bideno“.

M. T. Greene taip pat apkaltino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, kad jis netinkamai apsirengė, kad pasveikintų žmogų, kurio, jos teigimu, amerikiečiai „nekenčia“. „Jis mielai ima mūsų pinigus vilkėdamas megztiniais ir marškinėliais, o J. Bidenas yra pasipuošęs, – rašė ji tviteryje. – Tai įžeidimas. Amerika paskutinė!!!“

Respublikonas Scottas Perry (Pensilvanija) teigė, kad pagalbą Ukrainai atremti Rusijos agresiją galima palyginti su padėtimi prie JAV sienos su Meksika. „Kvapą gniaužia tai, kad prezidentas J. Bidenas gali pasirodyti Ukrainoje ir užtikrinti, kad jų siena būtų saugi, bet negali to paties padaryti dėl Amerikos“, – tviteryje rašė S. Perry.

„Nors ir Prezidentų diena, manęs nestebina, kad J. Bidenas apleido Ameriką dėl Ukrainos“, – sakė respublikonas Mattas Gaetzas (Florida).

Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas, potencialus 2024 metų respublikonų kandidatas į prezidentus, teigė, kad J. Bidenas „apleido“ Amerikos problemas, kad parodytų paramą Ukrainai. „Jis nepadarė nieko, kad apsaugotų mūsų sienas čia, namuose“, – sakė R. DeSantisas.

M. Gaetzas ir M. T. Greene yra vieni iš „Ukrainos nuovargio akto“, kuriuo siekiama susilpninti paramą Kyjivui, autorių.

Buvusio prezidento Donaldo Trumpo šalininkai dažniausiai priešinasi tam, kad Ukrainai būtų teikiama parama, ir teigė, kad geriausias būdas užbaigti karą – priversti V. Zelenskį atiduoti dalį teritorijos Rusijai.

Pats D. Trumpas sveikino V. Putiną ir vadino „genijumi“, kai šis pradėjo invaziją, per kurią nepavyko laimėti greitos pergalės.

Nepaisant to, kad kraštutinių dešiniųjų įstatymų leidėjai priešinasi pagalbai Ukrainai, Kongreso respublikonų lyderiai sako, kad partija daugiausia remia kovą su V. Putino karu.

Respublikonų Senato mažumos lyderis Mitchas McConnellas apsilankė Kyjive, kad išreikštų paramą V. Zelenskiui.

Teksaso valstijos atstovas respublikonas Michaelas McCaulas, Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas, sakė, kad remia didesnę paramą Ukrainai, nepaisant tam tikrų taktinių nesutarimų su J. Bideno vadovaujamais Baltaisiais rūmais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)