Už įstatymo projektą Atstovų Rūmuose balsavo visa vieninga demokratų dauguma, prie kurios prisijungė 39 respublikonai. Senatas šiam įstatymo projektui pritarė praėjusią savaitę.

„Šiandien šie rūmai išdidžiai stovi šalia laisvės jėgų“, – prieš pat balsavimą pareiškė Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi.

Šalyje tos pačios lyties asmenų sąjungas Aukščiausiasis Teismas užtikrina nuo 2015 metų. Tačiau po to, kai Teismas istoriniu žingsniu birželio mėnesį panaikino ilgai galiojusį sprendimą, kuriuo buvo ginama teisė į abortą, daugelis progresyviųjų nuogąstavo, kad gali kilti grėsmė ir tos pačios lyties asmenų santuokoms.

Todėl demokratai skubėdami stengėsi, kad įstatymo projektas būtų priimtas, kol jie vis dar kontroliuoja Kongresą.

Atstovų Rūmai birželį jau priėmė panašų įstatymo projektą. Už jį tuomet balsavo visi Rūmų demokratai ir 47 respublikonai.

Naujas balsavimas Atstovų Rūmuose buvo reikalingas tam, kad būtų suderinti abu – Atstovų Rūmų ir Senato – įstatymų projektai.

J. Bidenas santuokų lygybę yra pavadinęs vienu iš savo teisėkūros prioritetų ir sakęs, kad „skubiai ir išdidžiai“ pasirašys įstatymo projektą.

Naujajame įstatymo projekte nereikalaujama, kad valstijos įteisintų tos pačios lyties asmenų santuokas.

Tačiau juo panaikinami ankstesni teisės aktai, kuriuose santuoka apibrėžiama kaip vyro ir moters sąjunga, ir reikalaujama, kad valstijos pripažintų tos pačios lyties asmenų santuokas, sudarytas kitose valstijose.

Apklausos rodo, kad didžioji dauguma amerikiečių pritaria tos pačios lyties asmenų santuokoms, tačiau šis klausimas vis dar kelia ginčų, o kai kurie konservatoriai ir religinė dešinė ir toliau dažniausiai nepritaria tokioms sąjungoms.

„Manau, tai neteisingas kelias“, – prieš balsavimą pareiškė konservatyvių pažiūrų respublikonas Jimas Jordanas.

Aukščiausiasis Teismas 2015 metais priimtu sprendimu įteisino tos pačios lyties asmenų santuokas. Nuo tada susituokė šimtai tūkstančių tokių porų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)