Jo sulaikymo priežastis neskelbiama, tačiau jau buvo išduotas orderis suimtį patį M.al Sadrą. JAV karo pareigūnai sakė esą pasirengę jį suimti arba nukauti.

Vienas irakietis policininkas ir kiti liudininkai sakė, kad dvasininkas ir M.al Sadro padėjėjas Bagdado šiauriniame rajone Hazemas al Araji (Hazemas Aradžis) buvo išvestas pro tarnybinį viešbučio "Palestine" išėjimą, įsodintas į šarvuotį ir išvežtas.

H.al Araji buvo sulaikytas tuo metu, kai mėgino išeiti iš viešbučio po interviu Italijos žurnalistams.

Italų televizijos "RAI Uno" korespondentė, kuri ėmė interviu iš H.al Araji, "Reuters" sakė, kad jis pirmiausia buvo nulydėtas į 13-ąjį viešbučio aukštą ir apklaustas, o po to - išvestas.

Griežtų antiamerikietiškų pažiūrų M.al Sadras vadovavo šiitų sukilimui kai kuriuose Bagdado rajonuose ir Irako pietuose. Jo "Mehdi (Mehdžio) armija" buvo trumpam perėmusi kelių pietinių miestų kontrolę ir, kaip pranešama, tebekontroliuoja šventuosius Kerbelos ir Nedžefo miestus.

JAV pajėgų vadai į Nedžefą ir Kerbelą nusiuntė pastiprinimą ir nurodė, kad jų misija yra nukauti ar sulaikyti M.al Sadrą ir likviduoti jo "Mehdi armiją", kurioje, kaip manoma, yra maždaug 5 tūkst. narių.