Vaizdo įraše, nufilmuotame iš orlaivio vidaus, matyti, kad buvo užsidegęs ir klibėjo „Boeing 777-200“ dešinysis variklis ant sparno, be to, buvo nukritęs variklio gaubtas.

Lėktuve buvo 231 keleivis ir 10 įgulos narių.

Nei lėktuve, nei ant žemės niekas nenukentėjo, pranešė pareigūnai.

„Nuoširdžiai sakau, kad vienu metu maniau, jog mirsime – nes iškart po sprogimo pradėjome prarasti aukštį“, – leidiniui „The Denver Post“ sakė keleivis Davidas Delucia.

„Sugriebiau žmonos ranką ir pasakiau: „Viskas baigta“, – pasakojo jis.

D. Delucia sakė, kad jo podukra tviteryje paskelbė vaizdo įrašą, kurį nufilmavo kitas keleivis.

„Reisu UA328 iš Denverio į Honolulu skridęs lėktuvas netrukus po išvykimo patyrė variklio gedimą, saugiai grįžo į Denverį ir atsargumo sumetimais buvo sutiktas avarinės komandos“, – sakoma „United Airlines“ pranešime.

„Dauguma klientų, kurie iš pradžių buvo UA328, šiuo metu keliauja į Honolulu nauju reisu“, – nurodė kompanija, pridūrusi, kad tiems, kurie nenorėjo keliauti iš karto, buvo suteiktas apgyvendinimas viešbutyje.

„Šiek tiek pribloškė“

Įraše, paskelbtame oro eismo stebėsenos tinklalapyje liveatc.net, girdima, kaip pilotas be jokios pastebimos panikos balse prašė avarinio leidimo grįžti į Denverį.

Heather Solar, kuri tuo metu parke vedė treniruotę savo mergaičių futbolo komandai, pasakojo girdėjusi sprogimą, o po jo iš dangaus ėmė kristi nuolaužos.

Tuo metu Denverio priemiestyje Brumfilde gyventojai aptiko didelių lėktuvo nuolaužų, išsibarsčiusių jų gyvenvietėje, įskaitant milžinišką apskritą metalo gabalą, nukritusį Kirby Klementso (Kerbio Klementso) kieme.

„Tai šiek tiek pribloškė“, – sakė jis CNN.

„Jis nusileido tiesiai ant mano furgono“, – pasakojo vyras ir nurodė, kad kita didelė nuolauža kaimyno stoge paliko 1,5 metro skersmens skylę.

Federalinė aviacijos administracija teigė, kad „žino apie pranešimus apie nuolaužas netoli lėktuvo skrydžio trajektorijos“, ir pridūrė, kad drauge su Nacionaline transporto saugos valdyba ištirs incidentą.

„Jei radote nuolaužų, prašome jų neliesti ir nejudinti. Nacionalinė transporto saugos valdyba nori, kad visos nuolaužos liktų vietoje tyrimui“, – tviteryje parašė Blumfildo policija.

Policija pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti nuolaužos, išsibarsčiusios sporto aikštelėje viename parke, įskaitant vieną lėktuvo gabalą su raudonu įspėjamuoju pranešimu: „Laikykitės atokiai nuo pavojingų zonų, kol veikia variklis.“

„United Airlines“ teigė, kad „toliau dirbs su federalinėmis agentūromis, tiriančiomis šį įvykį“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)