Fort Railio bazėje Kanzase tarnavusiam 24 metų eiliniui Jarrettui Smithui Topikos federaliniame teisme buvo pareikštas kaltinimas dėl informacijos, susijusios su sprogmenimis, platinimo, rašoma generalinio prokuroro Stepheno McAllisterio išplatintame pranešime.

J. Smithas vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje ne tik pasidalijo instrukcija, kaip pasigaminti bombą, bet ir kalbėjo apie planus pasitelkus užminuotą automobilį surengti išpuolį prieš didžiulį JAV televizijos naujienų tinklą bei smogti kairiojo sparno antifašistinio judėjimo „Antifa“ nariams, nurodė Federalinis tyrimų biuras (FTB).

Teismo dokumentuose televizijos tinklas neįvardytas.

Anot FTB, J. Smithas taip pat reiškė norą vykti į Ukrainą ir prisijungti prie ultranacionalistų savanorių pulko „Azov“. Feisbuke jis diskutavo su kitu amerikiečiu, kuris 2017–2019 metais buvo kitos ultradešiniųjų grupės Ukrainoje narys.

J. Smithas per pokalbį su FTB informatoriumi taip pat kalbėjo apie galimą išpuolį prieš demokratą Beto O'Rourke'ą, siekiantį teisės tapti partijos kandidatų 2020 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Kaip nurodo Teisingumo departamentas, J. Smithas į kariuomenė įstojo 2017 metais. Nuo šių metų liepos jis tarnavo Fort Railyje.

Jei bus pripažintas kaltu, J. Smithui gali būti skirta iki 20 metų laisvės atėmimo ir iki 250 tūkst. JAV dolerių (227,6 tūkst. eurų) bauda.