Jungtinio štabų vadų komiteto viršininkas generolas Martinas Dempsey pirmąkart viešai pritarė galimybei aprūpinti Ukrainos armiją ginkluote kovai su separatistais.

Panašių komentarų anksčiau išsakė naujasis Pentagono vadovas Ashtonas Carteris ir nacionalinės žvalgybos direktorius Jamesas Clapperis.

„Manau, neabejotinai turėtume svarstyti (galimybę teikti) letalinę pagalbą, ir tai turėtų būti daroma atsižvelgiant į NATO sąjungininkų kontekstą, nes (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino galutinis tikslas yra suskaldyti NATO“, – M.Dempsey sakė Senato ginkluotųjų tarnybų komitetui.

JAV prezidentas Barackas Obama svarsto galimybę pasiųsti ginklų Kijevui, bet kai kurios NATO šalys, tarp jų Prancūzija ir Vokietija, pasisako prieš Ukrainos apginklavimą, nes baiminasi, kad toks žingsnis dar labiau eskaluotų konfliktą šalies rytuose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)