„Šamanu“ save vadinantis Jacobas Chansley pripažino savo kaltę trukdęs oficialiam procesui, kai dalyvavo šturmuojant JAV Senato rūmus ir ant tuometinio viceprezidento Mike'o Pence'o (stalo paliko pranešimą, kuriame sakoma: „Tai tik laiko klausimas. Teisingumas ateina.“

Sausio 6-ąją šimtai Donaldo Trumpo šalininkų privertė uždaryti Kongresą ir atidėti bendrą sesiją Joe Bideno pergalei 2020-ųjų lapkričio rinkimuose patvirtinti.

Dėl Kapitolijaus šturmo buvo apkaltintas D. Trumpas, anksčiau tą dieną pasakęs ugningą kalbą ir vėl pažėręs nepagrįstų kaltinimų rinkimų klastojimu. Sausio 6-osios įvykiai žymėjo ištisus mėnesius skambėjusių piktų D. Trumpo tiradų dėl pralaimėjimo J. Bidenui kulminaciją.

Per Kapitolijaus šturmą žuvo penki žmonės, dešimtys policijos pareigūnų buvo sužeisti.

Pranešama, kad dėl riaušių Kapitolijuje kaltinimai buvo pareikšti daugiau nei 600 žmonių, dešimtys jų savo kaltę pripažino.

Daugumai jų gresia kaltinimai dėl nesunkių baudžiamųjų nusižengimų, nenumatančių laisvės atėmimo bausmės, tačiau dėl sunkių nusikaltimų teisiamiems riaušininkams gresia griežtos laisvės atėmimo bausmės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)