Šios iniciatyvos autoriai yra demokratai Ro Khanna ir Anthony Brownas bei respublikonas Mattas Gaetzas.

„Ši pataisa leidžia aiškiai suprasti, kad neleisime prezidentui D. Trumpui įvelti mūsų į nesankcionuotą karą su Iranu ir padarysime viską, kas įmanoma, kad apgintume mūsų konstitucinius įgaliojimus karinėje srityje“, – rašoma A. Browno išplatintame pareiškime.

„Prezidentas D. Trumpas sąmoningai ir neapdairiai veda mus į konfliktą su Iranu ir rizikuoja sukelti naują karą Artimuosiuose Rytuose. Jis sukūrė atmosferą, dėl kurios Kongreso nariai ir Amerikos žmonės nė nenutuokia, kad mūsų strategija iš tiesų yra priversti Iraną sėsti prie derybų stalo, kad jis neįsigytų branduolinių ginklų“, – pažymima pareiškime.

R. Khanna savo ruožtu priminė, kad D. Trumpas praėjusią savaitę įsakė smogti Irano kariniams taikiniams, bet paskutinę minutę šį puolimą sustabdė. Pasak demokrato, toks smūgis įveltų Jungtines Valstijas į „dar vieną karą Artimuosiuose Rytuose, kuris atsieitų trilijonus JAV dolerių“.

M. Gaetzas savo pareiškime pažymėjo, kad „nesibaigiantys nekonstituciniai karai Artimuosiuose Rytuose silpnina, o ne stiprina Ameriką“.

Jungtinės Valstijos turi demonstruoti jėgą Irano atžvilgiu... Iranas negali įsigyti branduolinių ginklų ir grasinti taikai pasaulyje. Tačiau tai turi spręsti Kongresas, kad bet kokie kariniai veiksmai būtų vykdomi vadovaujantis Konstitucija“, – nurodė jis.