Trims venesueliečiams nurodyta per 48 valandas palikti Jungtines Valstijas, sakė pareigūnas.

JAV Valstybės departamento pranešime dėl diplomatų išsiuntimo minimos dviejų Venesuelos ambasados pirmųjų sekretorių ir vieno antrojo sekretoriaus pavardės.

Nors kiek anksčiau Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pareiškė ketinąs skirti kitą ambasadorių Vašingtone. Viename renginyje, transliuotame per televiziją, jis sakė, kad užsienio reikalų ministras Elias Jaua paskelbs paskirtojo ambasadoriaus vardą vėliau antradienį.

Vasario 16 dieną N.Maduro paaiškino, kad trys JAV diplomatai išsiunčiami dėl to, kad jie apkaltinti sąmokslu su studentų protestų lyderiais. Per tuos protestus žuvo jau bent 14 žmonių.

Venesuelą jau tris savaites beveik kasdien krečia protestai. Juos rengia studentai ir opozicijos nariai, pasipiktinę N.Maduro valdymu ir gyvenimo sąlygomis šalyje, kurią drebina suvešėjęs nusikalstamumas, didelė infliacija ir kitos ekonomikos problemos.

Venesuela ir Jungtinės Valstijos nėra apsikeitusios ambasadoriais nuo 2010 metų. Venesuela kaltino „kapitalistinę imperiją“ kišimusi į jos vidaus reikalus, o Vašingtonas įtariai žvelgė į velionio prezidento Hugo Chavezo ir jo įpėdinio N.Maduro kairiąsias vyriausybes bei jų ryšius su Amerikai nedraugiškomis šalimis, kaip Kuba ir Iranas.

Abi šalys pernai pradėjo derybas dėl visaverčių santykių atkūrimo, tačiau derybos nutrūko rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)