Anksčiau buvo pranešta, kad Tashfeen Malik internete prisiekė ištikimybę teroristinės grupuotės lyderiui Abu Bakr al-Baghdadiui, prisidengdama ne savo vardu.

Ji ir jos vyras Saidas Syedas Rizwanas Farookas gruodžio 2-ąją įžengė į neįgaliųjų centro konferencijų salę, kuriame vyko vakarėlis, ir pradėjo šaudyti į žmones iš automatų ir pistoletų. Po to pora spruko automobiliu, tačiau vėliau buvo nukauti per susišaudymą su pareigūnais. Po nelaimės centre buvo rasti trys sprogstamieji įtaisai, o nusikaltėlių namuose aptikta tūkstančiai šovinių ir 12 vamzdinių bombų.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje, FTB direktorius Jamesas Comey pranešė, kad T. Malik ir S. R. Farookas kalbėjo apie džihado ir kančios tikslą privačiuose susirašinėjimuose, tačiau neskelbė apie tai viešai socialiniuose tinkluose.

Be kita ko, FTB nerado įrodymų, liudijančių, kad pora priklausė organizuotai kuopelei ar palaikė ryšius su teroristinėmis grupuotėmis užsienyje.

Po masinių šaudynių „Islamo valstybė“ savo propagandiniuose kanaluose gyrė porą už žiaurų nusikaltimą ir vadino ją grupuotės sekėja.