Pasak Iždo departamento, baudžiamosios priemonės dabar galios ir baltarusių Centrinei rinkimų komisijai, Valstybės saugumo komiteto (KGB) kovos su terorizmu padaliniui, taip pat Minsko milicijai ir Vidaus reikalų ministerijos specialiosioms pajėgoms OMON.

Sankcijos taip pat paskelbtos vidaus reikalų viceministrui Henadziui Kazakevičiui.

„Baltarusijos žmonės nuolat siekia taikiai naudotis savo pagrindinėmis demokratinėmis teisėmis, o vyriausybė pakartotinai atsako smurtinėmis represijomis, – pranešime spaudai cituojamas iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

Jis patikino, kad naujos sankcijos padės „patraukti atsakomybėn asmenis ir organizacijas, besiimančius šių nepriimtinų veiksmų“.

Anot Iždo departamento, įšaldomas visas į „juodąjį“ sąrašą įtrauktų subjektų turtas Jungtinėse Valstijose. Amerikiečiams uždrausta be JAV vyriausybės leidimo palaikyti su jais verslo ryšius.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos laiko tuos rinkimus suklastotais.

ES ir JAV nepripažįsta A. Lukašenkos teisėtu Baltarusijos prezidentu ir anksčiau jau įvedė sankcijų jo režimui.