Internete paskelbtame vaizdo įrašė, datuotame gegužės 16-ąją, matyti, kaip iš radarais sunkiai susekamo strateginio bombonešio „B-2 Spirit“ abi bombos paleidžiamos viena po kitos ir įsminga į žemę tiksliai numatyto sąlyginio taikinio vietoje. Iškart po to į paviršių pliūpteli didelis ugnies kamuolys ir išmetama daug grunto.

Valdomos aviacinės bombos GBU-57, dar žinomos kaip „Massive Ordnance Penetrator“ (MOP), yra sukurtos JAV gynybos sektoriaus milžinės „Boeing“. Prieš sprogdamos jos gali įsmigti į žemę iki 61 metro arba pramušti iki 19 metrų storio gelžbetonio sluoksnį.

Kiekviena šių bombų sveria 13,6 tonos, o jos užtaisą sudaro 2,5 tonos sprogmenų. Galingiausios nebranduolinės bombos, šiuo metu turimos JAV arsenale.

GBU-57 buvo sukurtos 2007 metais, tikintis jas panaudoti prieš požemines fortifikacijas per potencialius konfliktus, pavyzdžiui, Irane arba Šiaurės Korėjoje. 2018 metais šios bombos buvo ketvirtąkart modernizuotos ir padidintas jų gebėjimas naikinti sunkiai pasiekiamus, giliai po žeme esančius objektus.

Ankstesnis sėkmingas šių bombų bandymas buvo atliktas praeitų metų gruodį.