Pratybos vyksta tarp Seulo ir Pchenjano tebetvyrant didelei įtampai po to, kai Šiaurės Korėja birželį susprogdino ryšių su Pietų Korėja biuro pastatą pasienio mieste Kesonge ir pagrasino karinėmis priemonėmis.

Branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja, kuri 1950-aisiais užpuolusi savo kaimynę pradėjo Korėjos karą, nuolat piktinasi bendromis JAV ir Pietų Korėjos karinėmis pratybomis.

Jungtinės vadavietės pratybos truks iki rugpjūčio 28 dienos; jų metu didžiausias dėmesys bus skirtas abiejų šalių „bendros gynybos pozicijos palaikymui“, sakoma JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pareiškime.

Sprendimas surengti pratybas priimtas „visapusiškai atsižvelgus į susijusias aplinkybes, tokias kaip situacija dėl COVID-19“, priduriama pareiškime.

Seulas ir Vašingtonas iš pradžių planavo pradėti pratybas sekmadienį, bet atidėjo jas vienam Pietų Korėjos karininkui testais nustačius užsikrėtimą koronavirusu.

Pietų Korėjoje šiuo metu stebimas naujas protrūkis, kurstantis nuogąstavimus dėl antros didelės COVID-19 bangos.

Antradienį Pietų Korėja pranešė apie 246 naujus užsikrėtimo atvejus, kurie bendrą atvejų skaičių šalyje padidino iki 15 761. Penktą dieną iš eilės per parą užregistruojamų atvejų skaičius yra triženklis, nors prieš tai kelias savaites jis paprastai būdavo 30–50.

Santykiai tarp abiejų Korėjų yra aklavietėje nuo nesėkmingo Šiaurės Korėjos ir JAV viršūnių susitikimo Hanojuje praėjusiais metais. Tas Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) susitikimas su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) žlugo kilus nesutarimams dėl to, ko turėtų atsisakyti Pchenjanas mainais į tarptautinių sankcijų švelninimą.