„Mes drauge susiduriame su beatodairiško ir brutalaus režimo keliama grėsme“, - JAV prezidentas sakė bendroje spaudos konferencijoje su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-in.

D. Trumpas ragino Šiaurės Korėją „skubiai pasirinkti geresnį kelią“.

Tuo metu Pietų Korėjos vadovas Moon Jae-in pabrėžė dialogo su Šiaurės Korėjos vadovybe svarbą. Anot jo, Pietų Korėja sieks gynybos reformos ir toliau gerins savo gynybinius pajėgumus. Jis pridūrė, kad susitikimo metu Šiaurės Korėjos tema buvo svarbiausia, ir pabrėžė, jog Azijos ir Ramiojo vandenyno regione tikrą taiką gali garantuoti tik stiprios saugumo priemonės.

Pasak JAV prezidento, Vašingtonas artimai bendradarbiauja su Pietų Korėja, Japonija bei kitais pasaulio partneriais diplomatinių, saugumo ir ekonominių priemonių srityje, kad apgintų savo sąjungininkus ir JAV piliečius nuo Šiaurės Korėjos keliamos grėsmės.

Neseniai JAV paskelbė sankcijas Kinijos bankui, kurį apkaltino Šiaurės Korėjos pinigų plovimu. Tai sukėlė piktą Kinijos atsaką - pastaroji ragino JAV susilaikyti nuo „netinkamų veiksmų“ tam, kad nebūtų padaryta žala abipusiam bendradarbiavimui.

JAV teigė paskelbusios sankcijas Kinijos kompanijai ir dviem šios šalies piliečiams, kad nutrauktų Šiaurės Korėjos ginklų programų finansavimą, tačiau neigė, kad toks žingsnis žengtas dėl Kinijos neveiklumo Šiaurės Korėjos atžvilgiu. Anksčiau Vašingtonas ragino Pekiną imtis griežtesnių priemonių prieš Šiaurės Korėją po kelių raketų bandymo.