Incidentas įvyko meksikiečių kariams pamanius, kad du amerikiečių kariai kirto sieną ir pateko į Meksikos teritoriją.

JAV ginkluotųjų pajėgų Šiaurės vadavietė, atsakinga už karinę paramą Muitinės ir sienos apsaugos tarnybai (CBP), nurodė, kad amerikiečiai buvo CBP mašinoje atokiame rajone netoli Klinto miesto Teksase.

Incidentas įvyko balandžio 13 dieną. Pirmasis apie jį pranešė savaitraštis „Newsweek“. Anot žurnalo, vienas iš Meksikos kariškių paėmė tarnybinį pistoletą iš amerikiečio kariškio ir nusviedė ginklą į amerikiečių mašiną.

Antradienį naujienų agentūrai „Associated Press“ atsiųstame Šiaurės vadavietės pranešime rašoma, kad Gynybos departamento ir CBP tyrimo metu paaiškėjo, jog per akistatą su dviem amerikiečiais Meksikos kariškiai manė esą savo valstybės teritorijoje.

Tačiau incidentas įvyko JAV teritorijoje – į pietus nuo pasienio užtvaros, bet į šiaurę nuo tikrosios sienos.

„Po trumpo pokalbio tarp abiejų šalių kariškių Meksikos kariai paliko tą rajoną“, – rašoma Šiaurės vadavietės pranešime.

„JAV kariai iškart susisiekė su CBS, kuri greitai reagavo. Incidento metu JAV kariai laikėsi visų nustatytų procedūrų ir taisyklių“, – rašoma pranešime ir priduriama, kad tyrimas tebevyksta.

JAV kariai buvo pasiųsti į pasienį Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai siekiant sumažinti neteisėto sienos kirtimo atvejų skaičių.