„General Atomic Aeronautical Systems“ pranešė, kad jau kelis mėnesius ragina Vašingtoną suteikti Ukrainai galingus bepiločius orlaivius „Grey Eagle“ ir „Reaper“, JAV pajėgų sėkmingai naudotus vykdant stebėjimą ir tikslines atakas Afganistane, Sirijoje, Irake ir kitose konflikto zonose.

Pasak įmonės, akivaizdu, kad šie bepiločiai orlaiviai, galintys skristi didelius atstumus vidutiniame aukštyje, ypač reikalingi Ukrainai kare su Rusija ir labai sustiprintų jos pajėgumus.

JAV kariuomenė suteikė Ukrainai daug nedidelių puolamųjų ir stebėjimo dronų, bet ne tokios pažangios technologijos ir gebėjimo nuskristi didelius atstumus, kuo pasižymi „General Atomic“ nepilotuojami orlaiviai.

„Nuo pat Rusijos invazijos pradžios ieškome galimybių patenkinti Ukrainos pajėgų prašymus savo produktais, įskaitant dronus „MQ-9 Reaper“ ir „MQ-1C Grey Eagle“, – sakoma „General Atomics“ generalinio direktoriaus Lindeno Blue pareiškime.

Jo teigimu, bendrovė siūlo veltui mokyti Ukrainos operatorius, JAV ar Ukrainos vyriausybėms tai nieko nekainuotų. Be to, bendrovė pasirengusi už simbolinį vieno JAV dolerio mokestį perduoti Ukrainai du savo mokomuosius lėktuvus, antžeminę valdymo stotį ir kitą techninę įrangą. Ukraina ar kas nors kitas turėtų sumokėti už orlaivių įrengimą ir perkėlimą bei surengti paleidimo į mūšio lauką operaciją.

L. Blue tai vadino „puikiu sandoriu“ ir sakė, jog tereikia JAV vyriausybės pritarimo. „Mūsų požiūriu, seniai laikas suteikti Ukrainos pajėgoms informacinį pranašumą, reikalingą šiam karui laimėti“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)