Anot valdžios atstovo, pajėgos bus dislokuotos Sirijos šiaurinėje dalyje ir dirbs kartu su grupuotėmis, kurios tikrai kovoja su „Islamo valstybės“ teroristais.

Kaip praneša „BBC“, regione turėtų būti dislokuota „mažiau nei 50“ specialiųjų operacijų pajėgų ir tai bus pirmas kartas, kai JAV dislokuoja savo karius regione. Neįvardintas Baltųjų Rūmų administracijos pareigūnas pažymėjo, kad tai jokiu būdu nereiškia, kad JAV keičia savo strategiją Sirijoje, rašo „BBC“.

Prezidentas Barackas Obama „įgaliojo nedidelį JAV specialiųjų operacijų pajėgų – mažiau negu 50 – papildymą dislokuoti šiaurinėje Sirijoje, kur jie padės koordinuoti vietinių antžeminių ir koalicijos pajėgų pastangas kovoje su ISIL“, – sakė vienas vyresniųjų administracijos pareigūnų, turėdamas omenyje „Islamo valstybės“ džihadistų grupuotę.

B. Obama taip pat nurodė į Indžirliko karių oro pajėgų bazę Turkijoje nusiųsti A-10 antžeminių objektų atakos lėktuvų ir F-15 taktinių naikintuvų, sakė kitas pareigūnas.

Šie pareigūnai nebuvo įpareigoti skleisti šią informaciją, tad ji buvo pateikta anonimiškai.

Laukiama, kad vėliau penktadienį bus oficialus Baltųjų Rūmų pranešimas.

JAV vadovauja 65 šalių koalicijai, kuri pasiryžusi atkovoti „Islamo valstybės“ užimtas teritorijas Sirijoje ir Irake.

Tačiau lig šiol JAV nenoriai kišosi karinėmis priemonėmis, o kitos koalicijos narės siekė skirtingų tikslų, skirtingu mastu prisidėdamos prie kovos su džihadistais.

B. Obama neseniai atsisakė tęsti 600 mln dolerių misijos Sirijos opozicijos kovotojams apmokyti.

Toks sprendimas įvardijamas kaip „politikos poslinkis“, tačiau „ne drastiškas kovos su „Islamo valstybe“ strategijos pokytis“, pridūrė pareigūnas.

Skelbiama, kad, kalbant apie kovotojų grupuotes, minimos kurdų pajėgos ir sąjungininkai, kurie visi kartu patenka į „Sirijos demokratinių pajėgų“ struktūrą, teigia pareigūnas, kuris pageidavo išlikti anonimu.

JAV prezidentas Barackas Obama ir jo administracija patiria vis didesnį spaudimą imtis aktyvesnių veiksmų prieš „Islamo valstybę“.

Visai neseniai Pentagonas apsisprendė nutraukti nepasiteisinusią Sirijos kovotojų mokymų ir apginklavimo programą.

JAV komandosai vyks į Siriją, patvirtino Baltieji rūmai, bet nedetalizavo

JAV Baltieji rūmai pareiškė, kad mažiau negu 50 specialiųjų operacijų pajėgų karių siunčiama į šiaurinę Siriją ir kad tai turės įtakos bei stiprins JAV pastangas prieš „Islamo valstybę“.

Nenurodydamas konkrečių skaičių, Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas (Džošas Erenstas) sakė, kad naujosios pajėgos sustiprins prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) politiką remti vietines su „Islamo valstybės“ džihadistais kovojančias pajėgas Sirijoje.

Pasak J.Earnesto, amerikiečiai patarinės ir palaikys nuosaikiosios opozicijos pajėgas. Jis pabrėžė, kad ši misija nebus kovinė, ir atsisakė smulkiau paaiškinti,koks konkrečiau bus šių karių vaidmuo.

Taigi, pirmą kartą JAV kariai atvirai veiks karo niokojamos šalies teritorijoje.

Kaip anksčiau sakė vienas JAV administracijos pareigūnų, šie JAV specialistai kurdų ir arabų pajėgoms padės logistikos paslaugomis ir aktyvesnių veiksmų planavimu.

Anot kito pareigūno, B.Obama taip pat nurodė į Indžirliko karių oro pajėgų bazę Turkijoje nusiųsti A-10 antžeminių objektų atakos lėktuvų ir F-15 taktinių naikintuvų.

JAV vadovauja 65 šalių koalicijai, kuri pasiryžusi atkovoti „Islamo valstybės“ užimtas teritorijas Sirijoje ir Irake.

Tačiau lig šiol JAV nenoriai kišosi karinėmis priemonėmis, o kitos koalicijos narės siekė skirtingų tikslų, skirtingu mastu prisidėdamos prie kovos su džihadistais.

B.Obama neseniai atsisakė tęsti 600 mln dolerių misijos Sirijos opozicijos kovotojams apmokyti.