Paklaustas, kodėl JAV nesuteikė ukrainiečiams raketų, kurių nuotolis dar didesnis nei jau turimų HIMARS raketų, L. Austinas išsisuko nuo tiesaus atsakymo. „Ir toliau liekame įsipareigoję ir garantuojame suteikti viską, ko jiems reikia sėkmei“, – atsakė jis.

Per derybas Prahoje daugiausia dėmesio skirta glaudesniam JAV ir Čekijos bendradarbiavimui gynybos srityje, abi šalys yra Vakarų NATO aljanso partnerės. Susitikęs su kolege Jana Černochová, L. Austinas pareiškė, kad abi šalys suinteresuotos „kuo greičiau“ sudaryti atitinkamą susitarimą.

Tuo metu JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas sakė, kad JAV nori padėti Ukrainai užimti tvirtą diplomatinę poziciją derybose.

"Šią akimirką nematome jokių požymių iš Rusijos, kad ji būtų pasirengusi rimtai siekti tokios diplomatijos. Tačiau jei toks laikas kada nors ateis, Ukraina turi būti kuo stipresnėje pozicijoje", - sakė A. Blinkenas Briuselyje po susitikimo su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

A. Blinkenas gyrė Ukrainos puolimą ir teritorinius laimėjimus Pietuose ir Rytuose. „Dar tik pirmosios dienos, bet akivaizdžiai daroma reali pažanga“, – pridūrė jis. „Manau, galime pasakyti, kad Ukraina veikia labai apgalvotai, turėdama tvirtą planą ir lemiamai įgalinta daugelio mūsų teikiamų išteklių“, – paaiškino aukščiausias JAV diplomatas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją