„Jis informavo užsienio reikalų ministrą, kad Jungtinės Valstijos rengiasi suspenduoti JAV ir Rusijos dvišalį bendradarbiavimą Sirijoje, įskaitant ir siūlomą antiteroristinę partnerystę..., jeigu Rusija nedelsdama nesiims veiksmų Alepo puolimui sustabdyti ir kovos veiksmų nutraukimo (režimui) atkurti“,– sakoma Valstybės departamento pranešime.

J. Kerry atstovas Johnas Kirby sakė, kad J. Kerry labai apgailestavo dėl Rusijos ir Sirijos vyriausybės pajėgų smūgių ligoninėms, vandentiekiui ir kitai civilinei infrastruktūrai Alepo mieste.

Pasak jo J. Kerry pasakė S. Lavrovui, kad JAV laiko Rusiją atsakingą dėl padegamųjų ir skvarbiųjų bombų panaudojimo miesto teritorijoje.

Popiežius: civilius žmones Alepe bombarduojantys asmenys turės atsakyti prieš Dievą

Tuo tarpu Popiežius Pranciškus trečiadienį ragino nutraukti civilių Alepo gyventojų bombardavimą, sakydamas, kad tai darantieji sulauks Dievo teismo, praneša „Reuters“.

Kalbėdamas dešimtims tūkstančių Šv. Petro aikštėje susirinkusių žmonių, popiežius Pranciškus Alepo sprogdintojų konkrečiai neįvardijo. Tačiau stebėtojai teigia, antskrydžius prieš sukilėlių valdomą rytinę Alepo dalį vykdo Sirijos vyriausybės ir Rusijos pajėgos.

„Dar kartą prašau visas puses įsipareigoti visomis išgalėmis ginti civilius gyventojus“, – kassavaitinio kreipimosi metu kalbėjo popiežius.

Popiežius Pranciškus

„Tai padaryti būtina skubiai. Aš apeliuoju į bombardavimą vykdančių žmonių sąžines. Juk vieną dieną jie turės atsakyti prieš Dievą“, – sakė popiežius Pranciškus.

Šią kalbą popiežius sakė praėjus vos kelioms valandoms po to, kai sukilėlių valdomoje Alepo dalyje krintančios bombos smogė kepyklai ir ligoninei.

Manoma, kad rytinėje Alepo dalyje apsiausties sąlygomis šiuo metu gyvena 250 tūkst. žmonių.