"Didžiuojuosi įgijęs jų palaikymą mano kandidatūrai, o kai tapsiu prezidentu, darysiu viską, kas mano galioje, kad apginčiau ir išsaugočiau visų įstatymų besilaikančių amerikiečių teisę turėti ir nešioti ginklus", - sakoma M.Romney pranešime.

NRA Politinės pergalės fondo pirmininkas Chrisas Coxas sakė, kad jo organizacijai svarbu turėti "mūsų Antrosios (konstitucijos) pataisos laisvių ir medžioklės paveldo draugą Baltuosiuose rūmuose", turėdamas omenyje JAV pagrindinio įstatymo straipsnius, užtikrinančius teisę piliečiams turėti šaunamųjų ginklų.

"Šiandien gyvename Amerikoje..., vadovaujamoje prezidento, kuris šaiposi iš mūsų vertybių, menkina mūsų tikėjimą ir jaučia grėsmę dėl mūsų laisvės", - Ch.Coxas sakė Virdžinijos miestelyje Fišersvilyje, kur vyko M.Romney ir jo kampanijos partnerio Kongreso nario Paulo Ryano, prisiekusio medžiotojo, susitikimas su rinkėjais.

"Tad Nacionalinei šaulių asociacijai priklausančių keturių milijonų vyrų ir moterų vardu, atstovaudamas dešimtims milijonų NRA šalininkų, turiu garbės paskelbti, kad NRA palaiko Mittą Romney ir Paulą Ryaną", - sakoma Ch.Coxo pranešime.

2008 metų balandį B.Obama užsitraukė konservatyviųjų pažiūrų piliečių ir ginklų savininkų rūstybę, kai būdamas demokratų kandidatu į prezidento postą pareiškė savo rėmėjams liberalioje Kalifornijoje, jog ekonomikos nuosmukio laikais kai kurie žmones "apima kartėlis, (ir jie) įsikimba ginklų bei religijos".