Buvęs viceprezidentas J. Bidenas yra vienintelis demokratų varžovas respublikonui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) lapkričio 3-iąją vyksiančiuose prezidento rinkimuose, bet jį dar reikia oficialiai nominuoti partijos kandidatu.

Paskutinis J. Bideno varžovas partijoje Bernie Sandersas balandžio viduryje parėmė jo kandidatūrą ir sakė, kad atėjo laikas susivienyti ir nugalėti dabartinį prezidentą.

J. Bidenas oficialiai kandidatu turi būti paskelbtas Demokratų partijos suvažiavime Milvokyje Viskonsine. Suvažiavimas turėjo vykti liepos viduryje, bet dėl pandemijos buvo atidėtas iki rugpjūčio 17-ąją prasidėsiančios savaitės.

Dabar bus pateikta rezoliucija, kuria siekiama suteikti suvažiavimo komitetui „maksimalų lankstumą planuoti saugų renginį, užtikrinant, kad kiekvienas delegatas galėtų atlikti savo oficialų darbą nerizikuodamas savo sveikata“, naujienų agentūrai AFP sakė partijos pareigūnas.

„Šiuo kritiniu metu, kai pandemijos ir jos poveikio mastas rugpjūtį dar nežinomas, suvažiavimo planuotojai aiškinasi virtinę... galimybių užtikrinti, kad visi delegatai galėtų atiduoti savo balsus ir atlikti savo darbą, nepriklausomai nuo jų galimybių keliauti ir dalyvauti asmeniškai“, – sakė pareigūnas.

Rezoliucija būtų ratifikuotas datų keitimas, organizatoriams būtų suteikta galimybė toliau keisti renginio darbotvarkę, formatą ir mastą.

Pasiūlymui turėtų pritarti maždaug 450 partijos vadovybės narių, kurie galbūt galės balsuoti paštu.

Tūkstančiai žmonių kas ketverius metus susirenka į Respublikonų ir Demokratų partijų suvažiavimus, per kuriuos oficialiai paskiriami jų kandidatai į JAV prezidentus.

Respublikonų partijos suvažiavimas numatytas rugpjūčio 24–27 dienomis Šarlotėje Šiaurės Karolinoje. Apie jokius pakeitimus kol kas nepranešta.

Dėl viruso paskelbtos karantino priemonės skaudžiai smogė JAV ekonomikai ir sujaukė šio sezono politines kampanijas.

COVID-19 Jungtinėse Valstijose iki pirmadienio vakaro pareikalavo daugiau kaip 80 tūkst. gyvybių.