Naujoms koronaviruso atmainoms kurstant pandemiją, COVID-19 atvejų skaičius visame pasaulyje jau viršijo 96 milijonus. Viena nauja viruso atmaina, pirmą kartą aptikta Jungtinėje Karalystėje, jau išplito į daugiau kaip 60 valstybių, trečiadienį paskelbė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Jungtinės Valstijos išlieka labiausiai paveikta šalis; Amerikoje užregistruota maždaug penktadalis iš visame pasaulyje užregistruotų 2 mln. mirties nuo COVID-19 atvejų. J. Bidenas kovą su pandemija iškėlė kaip svarbiausią savo administracijos prioritetą.

„Mums reikia visos mūsų stiprybės, kad ištvertume šią tamsią žiemą. Prasideda galbūt sunkiausias ir daugiausiai aukų pareikalausiantis viruso periodas“, – sakė J. Bidenas per savo inauguraciją, kurios dalyviai dėvėjo kaukes ir turėjo laikytis socialinio atstumo.

Johnso Hopkinso universitetas trečiadienį paskelbė, kad Jungtinėse Valstijose nuo COVID-19 mirė 405 400 žmonių. Antrajame pasauliniame kare žuvo 405 399 amerikiečiai.

Tarp J. Bideno administracijos tikslų yra per 100 dienų paskiepyti 100 mln. amerikiečių, tikintis atgaivinti vakcinavimą, įstrigusį paskutinėmis Donaldo Trumpo prezidentavimo savaitėmis.

Elektroninės prekybos milžinė „Amazon“ trečiadienį pasiūlė savo didžiulę logistikos infrastruktūrą vakcinavimo kampanijai.

J. Bideno administracijos kovos su pandemija koordinatorius Jeffas Zientsas sakė, kad JAV taip pat vėl prisijungs prie PSO, iš kurios šalis pasitraukė D. Trumpo sprendimu.

J. Zientsas pridūrė, kad pagrindinio šalies užkrečiamųjų ligų specialisto Anthony Fauci vadovaujama delegacija ketvirtadienį dalyvaus PSO vykdomosios valdybos susitikime.