D. Trumpas trečiadienį pritrenkė JAV isteblišmeną ir sąjungininkus visame pasaulyje, paskelbęs, kad iš Sirijos bus išvesti visi amerikiečių kariai.

Tačiau jis neužsiminė apie kelerius metus besitęsiančią aviacijos kampaniją, per kurią Jungtinės Valstijos ir tokios jų partnerės kaip Prancūzija ir Didžioji Britanija bombarduoja IS pozicijas visoje Sirijoje.

Kaip pareiškė Pentagono atstovė Rebecca Rebarich (Rebeka Rebarič), JAV rengs antskrydžius, kol iš Sirijos pasitrauks visas amerikiečių kontingentas. Vis dėlto ji nepatikslino, ar vėliau ši kampanija bus nutraukta.

„Kol šalyje lieka karių, JAV rengs antskrydžius, kuriais palaikys mūsų pajėgas“, – naujienų agentūrai AFP sakė R. Rebarich.

„Kalbant apie ateitį, kai šalyje nebeliks JAV karių, nespėliosime dėl būsimų operacijų“, – pridūrė ji.

Aviacijos smūgiai iki šiol buvo pagrindinė Vašingtono priemonė kovoje su džihadistais Sirijoje, kur amerikiečių karo lėktuvai ir bepilotės skraidyklės nuo 2014-ųjų bombarduoja IS taikinius.

Remiantis trečiadienį paskelbtais duomenimis, JAV vadovaujama koalicija praėjusią savaitę surengė Sirijoje 208 antskrydžius.