Tokie N. Pelosi žodžiai gali sukelti daugelio jos partijos narių, kurie yra už apkaltą prezidentui, nepasitenkinimą. Politikė jau ir praeityje santūriai atsiliepė apie galimą D. Trumpo nušalinimo nuo valdžios procedūrą. Tačiau taip akivaizdžiai ji šiuo klausimu dar nėra kalbėjusi.

„Aš nesu už apkaltą“, - interviu laikraščiui sakė N. Pelosi. Šis procesas turi tokį „skaldantį“ poveikį, kad Kongresas šiuo keliu turėtų eiti tik tada, jei tam būtų „būtinų“ ir labai rimtų“ priežasčių ir jei būtų partijų konsensusas.

Demokratai nuo metų pradžios turi daugumą Atstovų Rūmuose ir todėl gali spręsti dėl galimo apkaltos proceso pradėjimo. Tam užtenka paprastos daugumos Atstovų Rūmuose. Tačiau sprendimą dėl prezidento nušalinimo turėtų priimti Senatas, kur D. Trumpo respublikonai ir toliau turi daugumą. Kad prezidentas būtų nušalintas, turi pritarti du trečdaliai senatorių.

Todėl šiuo metu realių šansų D. Trumpo apkaltai nėra. Vis dėlto nuo dalinės demokratų pergalės Kongreso rinkimuose lapkritį padaugėjo debatų dėl tokio galimo žingsnio.