Dialogas įvyko per spaudos konferenciją Izraelyje gegužės 1 dieną.

Žurnalistas iš Rusijos propagandinės naujienų agentūros „RIA Novosti“ pareiškė turįs informacijos, kad K. McCarthy‘is nepalaiko „neribojamo ir nekontroliuojamo ginklų ir paramos Ukrainai teikimo“ ir paklausė, ar artimiausiu metu gali pasikeisti Jungtinių Valstijų politika pagalbos Ukrainai klausimu.

„Ne, aš balsuoju už paramą Ukrainai. Palaikau pagalbą Ukrainai. Nepritariu ir nepalaikau to, ką jūsų šalis padarė Ukrainai. Nepritariu, kad žudote vaikus“, – atsakė JAV politikas.

Jis pridūrė, kad Rusija privalo iš Ukrainos išvesti savo pajėgas. „Mes ir toliau palaikysime Ukrainą, nes visas pasaulis mato, kas vyksta“, – pareiškė K. McCarthy‘is.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas taip pat sureagavo į Jungtinių Valstijų Kongreso Atstovų rūmų pirmininko žodžius.

„Labai dėkoju JAV Kongreso Atstovų rūmų pirmininkui, respublikonui Kevinui McCarthy‘iui už tokį aiškų atsakymą rusų „žurnalistui“ dėl paramos Ukrainai“, – sako „Telegram“ paskyroje parašė jis.

JAV planuoja perduoti Ukrainai naują pagalbos paketą

Pranešama, kad JAV planuoja perduoti Rusijos užpultai Ukrainai naują pagalbos paketą. Tai pareiškė JAV Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is, antradienį skelbia naujienų agentūra „Ukrinform“.

Pareigūnas pažymėjo, kad Ukrainai gali prireikti ne tik papildomų ginklų ir įrangos, tačiau ir išteklių kariniams vienetams apmokyti. Pasak jo, oficialus pranešimas bus paskelbtas netrukus.

Kaip jau rašė „Ukrinform“, praėjusią savaitę NATO ginkluotųjų pajėgų Europoje vadas Christopheris Cavolis sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo 98 proc. ginklų ir įrangos, kurią joms karinės pagalbos forma skyrė kitos šalys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)