Už atitinkamą rezoliuciją buvo 245 deputatai, 182 pasisakė prieš. Dokumento tekstui pritarė ir 13 D. Trumpo respublikonų.

Tačiau tai tėra pirmasis žingsnis. Dabar dėl rezoliucijos balsuos Senatas, kuriame daugumą turi prezidento respublikonai. Tačiau yra tikimybė, kad ir šiuose Kongreso rūmuose rezoliucijai bus pritarta.

Vis dėlto net jei rezoliucijai bus pritarę abu rūmai, jai reikės paties D. Trumpo pritarimo. Jis jau paskelbė, kad rezoliuciją vetuos. Kad D. Trumpo veto būtų atmestas, ir Atstovų Rūmuose, ir Senate reikalinga dviejų trečdalių balsų dauguma. O tai sunkiai tikėtina.

D. Trumpas vasario 15-ąją paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį, kad be Kongreso pritarimo galėtų finansuoti sienos Meksikos pasienyje statybą. Kongresas atsisakė skirti tam D. Trumpo reikalaujamą sumą - 5,7 mlrd. dolerių.

D. Trumpas nepaprastąją padėtį pasienyje argumentavo tariama migrantų ir nusikalstamų gaujų invazija bei narkotikų kontrabanda. Dėl nepaprastosios padėties įvedimo 16 valstijų kreipėsi į teismą.