Įstatymo projektas buvo priimtas 363 parlamentarams balsavus už ir tik 40 – prieš. Dabar paketą svarstys Senatas. JAV prezidentas Donaldas Trumpas jau išreiškė savo paramą šiam pagalbos paketui ir paragino tiek respublikonus, tiek ir demokratus pritarti jam.

„Įstatymo projektas leis vykdyti mano nurodymus dėl nemokamų koronaviruso tyrimų ir apmokamų atostogų mūsų paveiktiems amerikiečių darbininkams“, – tvtieryje rašė D. Trumpas, pridurdamas, esą nurodė JAV iždo ir darbo sekretoriams priimti reglamentus, kurie užtikrintų, kad dėl priemonių nenukentės smulkus verslas.

„Raginu visus respublikonus ir demokratus susitelkti ir balsuoti už. Aš visada teiksiu pirmenybę amerikiečių šeimų sveikatai ir gerovei“, – teigė JAV prezidentas.

„Tikiuosi kuo skubiau pasirašyti galutinį įstatymo projektą“, – ragino jis.

Nuo pirmadienio į Ukrainos teritoriją nebus įleidžiami užsienio piliečiai

Vadovaujantis Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacija, nuo kovo 16 dienos 00.00 val. į Ukrainos teritoriją nebus įleidžiami užsienio valstybių piliečiai, praneša Užsienio reikalų ministerija. Išimtys bus taikomos tik užsieniečiams, turintiems galiojančius leidimus gyventi Ukrainoje, bei užsienio valstybių diplomatams ir tarptautinių organizacijų atstovams, turintiems galiojančias Ukrainos užsienio reikalų ministerijos akreditacijos korteles. Šį apribojimą užsieniečiams planuojama taikyti dvi savaites.

Nuo kovo 17 dienos 00.00 val. Ukrainoje visiškai nutraukiamas keleivių susisiekimas oro transportu, apie šio apribojimo trukmę nėra pranešama.