"PAG programa sudaryta siekiant paremti Afganistano vyriausybės pastangas kurti stabilią, klestinčią ir saugią Afganistano ateitį", - šiauriau Kabulo esančioje sąjungininkų Bagramo oro bazėje, kur vyko iškilmės, pristatydamas PAK veiklą sakė brigados generolas Lloydas Austinas (Loidas Ostinas).

PAK yra JAV vadovaujama civilių ir kariškių programa, kurios uždavinys - padėti atkurti šalies infrastruktūrą ir saugumą bei išplėsti H.Karzai vyriausybės įtaką už Kabulo ribų.

Pasak L.Austino, daugelį rūpesčių keliančiuose šalies pietuose ir pietryčiuose sąjungininkai planuoja įsteigti ir daugiau PAK. Minėtuose rajonuose Talibano kovotojai nepaliauja puldinėja JAV vadovaujamas pajėgas, vyriausybinius pastatus ir tarptautinių pagalbos agentūrų darbuotojus.

Šalyje jau veikia keturios PAK: viena, vadovaujama JAV, - pietryčiuose esančiame Gardeze, Vidurio Afganistano Bamijano mieste - pavaldi Naujajai Zelandijai, šiauriniuose Mazari Šarifo ir Kunduzo miestuose - pavaldi britams. Šiuo metu vadovavimą Kunduzo PAK iš Kabule dislokuotų Tarptautinio saugumo palaikymo pajėgų perima Vokietijos kariai.