Jaunuolis nieko nesitikėjo, todėl labai nustebo, kai Katalikų bažnyčios vadovas jam paskambino pakalbėti.

Kai popiežius paskambino pirmą kartą, jaunuolio nebuvo namuose, tad teko skambinti antrą kartą.

„Buvo sunku patikėti. Juokėmės, juokavome apie aštuonias minutes. Jis man paskambino apie 17-ą valandą. <...> Jis paprašė už jį pasimelsti, paskui mane palaimino. Tai gražiausia diena mano gyvenime“, – pasakojo jaunuolis.

Popiežius Pranciškus paprašė kreiptis į jį „tu“. „Jis man sako – manai, kad apaštalai kreipdavosi į Kristų „jūs“? Ar jie būtų kreipęsi į jį „jūsų ekscelencija“? Jie buvo draugai, kaip tu ir aš, o į draugus aš įpratęs kreiptis „tu“, – apie pokalbį su popiežiumi pasakojo S. Cabizza.

Jaunuolis sako, kad jį sužavėjo argentiniečio popiežiaus kuklumas ir paprastumas.

Kovą išrinktas popiežius Pranciškus yra mažiau oficialus nei jo pirmtakas popiežius Benediktas XVI. Jo ekscelencija ne pirmą kartą skambina eiliniams žmonėms.

Praėjus penkioms dienoms po išrinkimo popiežiumi, jis paskambino į laikraščių kioską Buenos Airėse, iš kurio užsisakinėjo laikraštį, ir paprašė nutraukti prenumeratą.

Kiosko savininkas Danielis del Regno iš pradžių pamanė, kad kažkas iš jo šaiposi, galiausiai popiežius (buvęs Jorge Mario Bergoglio) įtikino, kad skambina tikrai jis ir paprašė nutraukti prenumeratą, nes artimiausiu metu negyvens Argentinoje.

„Buvau sukrėstas, apsipyliau ašaromis, nė nežinojau, ką pasakyti. Jis padėkojo, kad tiek laiko pristatydavau jam laikraštį ir palinkėjo viso ko geriausio mano šeimai“, – Argentinos dienraščiui „La Nacion“ pasakojo D. del Regno.