Nors daugiausia apie nindzes kalbama istorijos vadovėliuose ir meninėje literatūroje, pastaraisiais metais nindzės Japonijoje vėl labai išpopuliarėjo. Šalies valdžia su jų pagalba stengiasi pritraukti daugiau turistų artėjant 2020-ųjų olimpinėms žaidynėms, vyksiančioms Tokijuje.

Vidurio Japonijos Mijės universitetas paskelbė, kad nindzių studijų centras bus įkurtas liepą. Manoma, kad feodalinės Japonijos kovos menų meistrai pirmiausia atsirado būtent šiame regione.

Pasak būsimojo centro įkūrėjo, Mijės universiteto Japonijos istorijos profesoriaus Yuji Yamados, studijų centras kaups nindzių duomenų bazę ir skatins bendradarbiauti įvairių sričių mokslininkus, besidominčius šiais kovotojais.

„Tirsime senovinius dokumentus ir bendradarbiausime su mokslininkais, kad galėtume pritaikyti nindzių išmintį modernioje visuomenėje“, – naujienų agentūrai AFP ketvirtadienį sakė centro įkūrėjas.

„Pavyzdžiui, nindzės prieš išeidami degindavi japoniškus smilkalus, kad išvengtų nelaimių“, – teigė Y. Yamada.

„Manome, kad smilkalai padėjo gerinti koncentraciją, taigi nindzės galėdavo išvengti traumų“, – sakė jis ir pridūrė, kad tokių kvapų tyrimai gali būti labai naudingi ir šiuolaikiniame pasaulyje.

Studijų centras įsikurs 350 km į pietvakarius nuo Tokijo nutolusiame kalnų apsuptame Igos mieste, kuriame kažkada gyveno daug nindzių.

Y. Yamada taip pat sakė, kad naujojo centro darbuotojai skelbs tyrimus anglų ir japonų kalbomis, kad juos perskaityti galėtų nindzėmis besidomintys mokslininkai ir gerbėjai užsienyje.

Vis populiarėjant nindzėms, Aičio prefektūroje praėjusiais metais buvo nusamdyta šių kovotojų kultūros žinovų, tarp jų vienas užsienietis. Taip siekiama pritraukti turistų į istorine Nagojos pilimi garsėjančią vietovę.

2015 metais visos šalies prefektūrų gubernatoriai ir merai iškeitė savo įprastus kostiumus į nindzių aprangą ir paskelbė „nindzių tarybos“ darbo pradžią.