Kalbėdamas eilinėje Naujųjų metų spaudos konferencijoje, Y. Suga taip pat sakė besitikįs, kad vakcinacijos kampanija Japonijoje prasidės vasario pabaigoje, pridurdamas, kad jis bus vienas pirmųjų paskiepytų žmonių šalyje.

Premjeras paragino tautiečius vengti nebūtinų išvykų ir nurodė, jog vyriausybė priims teisės aktus, kuriais bus baudžiamos įmonės, nepaisančios prašymų sutrumpinti darbo valandas ar užsidaryti, o tokių raginimų paisančioms kompanijoms – suteikiamos paskatos.

Be to, Y. Suga patikino, kad jo kabinetas tebėra įsipareigojęs šią vasarą surengti dėl pandemijos atidėtą 2020-ųjų Tokijo olimpiadą, pabrėždamas, jog šios žaidynės būtų „įrodymas, kad žmonija įveikė virusą“.

Y. Suga, pradėjęs eiti savo pareigas rugsėjį, vis labiau spaudžiamas dėl savo vyriausybės reakcijos į rekordinį naujų užsikrėtimo atvejų prieaugį.

Šeštadienį Tokijo gubernatorė Yuriko Koike drauge su dar trijų kaimyninių regionų vadovais paprašė centrinės vyriausybės įvesti nepaprastąją padėtį jų prefektūrose.

Tačiau vyriausybė lig šiol neskubėjo imtis priemonių, galinčių vėl įstumti į nuosmukį ekonomiką.

Vis dėlto Y. Suga pirmadienį sakė suprantantis, kad „reikalingas tvirtesnis signalas“.

„Nacionalinė vyriausybė svarstys galimybę paskelbti nepaprastąją padėtį“, – pažymėjo vyriausybės vadovas ir pridūrė, kad pirmenybė būtų teikiama priemonėms, kurios padėtų sumažinti užsikrėtimo riziką maitinimo įstaigose ir baruose.