Apie 2,4 tūkst. karių treniruojasi ir naudoja tankus, artilerijos pabūklus bei sraigtasparnius poligone, esančiame vaizdingojo kalno papėdėje, maždaug už 80 km į vakarus nuo Tokijo.

Per pratybas iš lėktuvų šokinėjo oro desantininkai, šaudė priešlėktuvinis pabūklas ir skraidė naikintuvai F2, vienai geriausiai pasaulyje aprūpintų kariuomenių demonstruojant savo pajėgumus.

Pasak kariškių, šių Japonijos savigynos pajėgų pratybų tikslas – mokytis atremti potencialią ataką prieš atokias šalies salas.

Tačiau Tokijui taip pat nerimą kelia Šiaurės Korėjos pastaruoju metu skelbti grasinimai paleisti kelias raketas JAV karinių bazių Guame link ir teritoriniai ginčai su Kinija bei Rusija.

„Esama įvairių problemų ir neaiškių veiksnių, tokių kaip Kinijos mėginimas jėga pakeisti status quo Rytų Kinijos jūros ir Pietų Kinijos jūros teritorijose, spartinama Šiaurės Korėjos balistinių raketų ir branduolinių programos plėtra, taip pat pabrėžtinas Rusijos buvimas Tolimuosiuose Rytuose“, – sakė Japonijos sausumos savigynos pajėgų štabo viršininkas generolas Koji Yamazaki.

„Saugumo padėtis aplink mūsų šalį ... darosi labiau įtempta“, – pridūrė jis.

Pchenjanui pagrasinus paleisti raketų į Guamą, Japonija parengė koviniam panaudojimui savo priešraketinės gynybos sistemas „Patriot“.

Japonija anksčiau taip pat yra žadėjusi numušti Šiaurės Korėjos raketas, jeigu jos kels pavojų šalies teritorijai.

Šiuo metu taip pat vyksta kitos bendros Japonijos ir JAV karių artilerijos šaudymo pratybos šiaurinėje Hokaido saloje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)