Tas 27 metų vyras trečiadienį grįžo į Tokiją iš Pietų Korėjos ir buvo suimtas sostinės policijos, sakoma keliuose žiniasklaidos pranešimuose, tarp jų paskelbtuose nacionalinio transliuotojo NHK ir naujienų agentūros „Jiji Press“.

Minėtoje šventykloje, esančioje Tokijo centre, pagerbiami milijonai karuose žuvusių japonų, tarp jų kai kurie aukšto rango kariuomenės ir politikos veikėjai, nuteisti už karo nusikaltimus po Antrojo pasaulinio karo.

Aukšto rango japonų politikų vizitai Jasukunio šventykloje reguliariai išprovokuoja piktų atsiliepimų Kinijoje ir Pietų Korėjoje, kurios tą kompleksą laiko Tokijo militaristinės praeities simboliu.

Policija suėmė įtariamąjį, kai jis atvyko į Hanedos oro uostą Tokijuje, ir apkaltino neteisėtu patekimu į šventyklą, susijusiu su minėtu incidentu, sakoma pranešimuose.

Pasak NHK, tas vyras savo kaltę neigė.

Per lapkričio 23 d. įvykusį incidentą, šventyklos parke esančiame viešame tualete pasigirdo garsus trenksmas ir pasklido dūmai. Žmonės tąsyk nenukentėjo.

Tuo metu šventykloje vyko kasmetinė derliaus šventė, per kurią tame komplekse lankytojų būna gausiau negu įprasta. Dėl sprogimo tualeto lubos ir viena siena buvo apgadinta bei apdegė, o įvykio vietoje buvo rasta baterija ir laidų.

Tos šventyklos komplekse yra didingi vartai, auga daug sakurų medžių ir įsikūręs muziejus, kuriame pagerbiami visi karuose žuvę japonai, tarp jų pilotai kamikadzės.