Šio bėglio paieškoms buvo pasitelkta daugiau nei 6 tūkst. policijos pareigūnų.

27 metų Tatsuma Hirao – „pavyzdinis“ kalinys, nuteistas dėl virtinės vagysčių, buvo areštuotas gatvėje šalia Hirošimos geležinkelio stoties Japonijos vakaruose, naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos atstovas spaudai.

Jis buvo sučiuptas maždaug už 70 km į vakarus nuo Mukaišimos salos, į kurią pradėjusi bėglio paieškas savo dėmesį sutelkė policija. Ji bėglio ieškojo pasitelkusi sraigtasparnius, bepiločius orlaivius, tarnybinius šunis ir infraraudonųjų spindulių detektorius.

Šis įvykis sulaukė didžiulio šalies žiniasklaidos dėmesio, o televizijos kanalai detaliai nušvietė visą bėglio paieškos operaciją.

Tatsuma Hirao iš Ehimės prefektūroje esančio negriežto režimo kalėjimo į laisvę išmuko balandžio 8 dieną. Šioje „atviroje institucijoje“ kaliniai gali laisvai vaikštinėti.

Po jo pabėgimo policija aptiko bėglio pirštų atspaudų ir sulaukė pranešimų apie kelias vagystes. Tarp pavogtų daiktų buvo pora kojinių, mobilusis telefonas, piniginė, sandalų pora ir automobilio raktas. Jo savininkas aptiko ir mandagaus vagies raštelį, kuriame buvo parašyta: „Pasiskolinu jūsų mašiną. Nesugadinsiu jos“.

Teisingumo ministrė Yoko Kawakami viešai atsiprašė dėl užsitęsusios bėglio paieškos operacijos.

Nuo 1961 metų, kai buvo atidarytas šis kalėjimas, iš jo paspruko 20 kalinių.

Japonijoje nusikalstamumo lygis yra vienas žemiausių tarp išsivysčiusių pasaulio valstybių, tačiau šalyje palyginti dideli pakartotinio nusikalstamumo mastai.