Takahiro Shiraishi, geriau žinomas kaip tiesiog tviterio žudikas, buvo sulaikytas dar 2017 metais, kai pareigūnai jo bute aptiko kūno dalių. Pareigūnai atvykę pasiteiravo, kur yra dingusi moteris. T. Shiraishi nurodė, kad ji yra šaldiklyje.

Vyras spalio mėnesį pripažino savo kaltę dėl įvykdytų nužudymų, patikino, kad visi jam metami kaltinimai „yra teisingi“. Beveik visos žudiko aukos – jaunos moterys.

Ši byla Japonijoje paskatino diskusijų, kaip internete aptarinėjama savižudybių tema.

Trisdešimtmetis japonas per tviterį minčių apie savižudybę kamuojamas moteris prisiviliodavo į savo butą, teigdamas, kad gali joms padėti numirti. Kai kuriais atvejais netgi žadėjęs, kad kartu nusižudysiąs ir pats.

Serijinio žudiko nusikaltimai į viešumą išliko per 2017 metų Heloviną, kai T. Shiraishi bute Zamos mieste pareigūnai aptiko žmogaus kūno dalių. Anksčiau japono teisininkai tvirtino, kad kaltinimai jam turėtų būti sušvelninti, nes aukos pačios norėjo mirti ir neva davė sutikimą būti nužudytos.

Vėliau T. Shiraishi ėmė prieštarauti savo advokatų iškeltai versijai ir patikino, kad aukos sutikimo jas nužudyti nedavė.

Antradienį nuosprendį paskelbęs teisėjas pareiškė, kad „nė viena auka nedavė sutikimo būti nužudyta“.

„Kaltinamasis prisiima atsakomybę dėl visų nužudymų“, – pareiškė teisėjas Naokuni Yano. Vyras pripažino nužudęs 9 žmones.