„Parduotuvėse vis dar trūksta kaukių, - sakė jis. – Todėl nusprendėme išdalyti šeimoms po dvi medžiagines apsaugines kaukes. Jos ne vienkartinės, jas galima skalbti ir daug kartų naudoti. Tai bus efektyvu siekiant stabdyti didėjančią apsauginių kaukių paklausą. Žinoma, jas reikia skalbti, tai nepatogu, bet mes tikimės, kad ši priemonė bent šiek tiek sumažins gyventojų nerimą“.

Pasak generalinio sekretoriaus, skirstant kaukes, kainuojančias po 200 jenų (maždaug 1,1 euro), bus naudojamasi pašto žinybos adresų duomenų baze. Ši priemonė jau realizuojama šiauriausioje Hokaido saloje. Anot Y. Sugos, vyriausybė taip pat deda visas pastangas vienkartinių kaukių gamybai didinti.


Anksčiau Japonijos ministrų kabinetas pripažino, jog dar prireiks tam tikro laiko, kad būtų išspręsta kaukių stygiaus problema, nors jų gamybos apimtis šalyje jau viršijo 600 milijonų per mėnesį. Balandį ją ketinama padidinti dar 100 milijonų.

Pastarąją parą Japonijoje buvo užfiksuota daugiau kaip 260 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Infekuotųjų skaičius šalyje viršijo 3,2 tūkstančio žmonių, daugiau kaip tūkstantis pasveiko. Koronavirusas pareikalavo 78 žmonių gyvybių.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 160 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė per 900 tūkstančių žmonių, daugiau kaip 45 tūkstančiai infekuotųjų mirė.