Pchenjanas informavo Japonijos pakrančių apsaugos tarnybą, kad raketa bus paleista tarp gegužės 31 ir birželio 11 dienos ir nukris vandenyse netoli Geltonosios jūros, Rytų Kinijos jūros ir į rytus nuo Luzono salos Filipinuose, agentūrai AFP sakė pakrančių apsaugos tarnybos atstovas.

Tačiau ministro pirmininko biuras tviteryje pranešė, kad Fumio Kishida davė nurodymus „dėl Šiaurės Korėjos pranešimo apie balistinės raketos, kurią ji apibūdina kaip palydovą, paleidimą“.

Jis liepė pareigūnams rinkti žvalgybinę informaciją, išlikti budriems ir glaudžiai koordinuoti veiksmus su sąjungininkais, įskaitant JAV ir Pietų Korėją, priduriama tviteryje.

O Japonijos gynybos ministerija išleido įsakymą oro savigynos pajėgoms sunaikinti bet kokią balistinę raketą, jei bus patvirtinta, kad ji gali įskristi į šalies teritoriją.

Kariams bus leista naudoti raketas „Standard Missile SM-3“ ir „Patriot Missile PAC-3“, kad numuštų objektą ore, nurodė ministerija.

„Net jei jis apibūdinamas kaip palydovas, jo paleidimas naudojant balistinės raketos technologiją būtų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijų pažeidimas ir rimta problema, kelianti grėsmę žmonių saugumui“, – žurnalistams sakė F. Kishida.

Pastaraisiais mėnesiais Pchenjanas suintensyvino raketų paleidimus, ir dėl jų kai kuriose Japonijos dalyse suveikdavo pavojaus perspėjimo sistemos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją